21 september 2008

MTB TT Douvrin (Fr) - 21/09/2008 (Rando de la Mechanique)

Met een sterk gereduceerd forumbikers-team spraken we af om exact ongeveer 8 uur deze morgen in Douvrin, voor de jaarlijkse rit van de mannen van la Francaise Mechanique, een bedrijf met een parking groter dan een gemiddeld Vlaams dorp. Ik schreef in voor de rit en druppelsgewijs kwamen Traxer, Hanzi en Motorbiker binnengewandeld. Belle en hare copain liepen daar ook ergens rond tussen een groep volk, die er toch duidelijk groter uitzag dan de groep van vorig jaar. We gingen er vandoor, nadat we strookjes hadden ingevuld voor de extra super tombola, het multi-vitamine drankje en de gewone tombola, annex inschrijving voor de toerrit...

We startten over het langste stuk road van de dag, toen we het uiteinde van de parking moesten bereiken om langs het kanaal te raken. De paden langs de verschillende kanalen die samenstromen in de buurt van Billy-Berclau begonnen ons bijna op de heupen te werken, vooral toen we zagen wat er daar rechts van ons allemaal lag: singletracks, die we blijkbaar niet mochten aandoen, maar honderd meter verder gingen we rechts en daar gingen we een bosje binnen, waar we onmiddellijk weer wisten waarom we de verplaatsing hadden gemaakt.

We gingen het kanaal nog eens over en na de bevoorrading herkende ik de brug over het kanaal vlakbij de base de Wingles. Ik stortte de eerste oerkreten uit want ik wist wat er zou volgen... de grootste speeltuin voor bikers ver in het ronde. En daar gingen we, een entree die we nog niet kenden en een aantal paadjes die we ofwel kenden, in de omgekeerde richting kenden of zelfs helemaal nog nooit hadden mogen berijden. Twaalf kilometer lang, single tracks, op en neer, heel veel bochtjes 180 graden links, maar vooral een zeer berijdbare base de Wingles, die gewoon fantastisch was.

Langs het moeras van Annay reden we richting Hulluch, waar we een reeks single tracks mochten smaken, die achteraf bleken de vlakke terril van Hulluch te zijn. We hadden toch nog een klimmetje en een afdaling verwacht, maar het was een vlak speeltuintje.

Traxer was even in de war toen we Douvrin weer binnenreden, maar het was enkel een doortochtje om opnieuw ergens in een bosje gingen spelen. En dan konden we eventjes snelheid maken langs een zijarm van het duwvaartkanaal richting La Bassee, slechts een drietal kilometer en dan ging het de laatste singletrack terug naar Douvrin, vijf kilometer langs het kanaal, hier en daar een stukje rechts en vooral oppassen als je terug op het pad kwam, want de zijkanten van dit kanaal zijn serieus aan het eroderen, waardoor je soms dichter bij het water kwam dan je wilde...

Traxer en Hanzi hadden Motorbiker en mezelf nog vlug even getoond dat ze traagjes hadden gereden, toen ze zonder omkijken ons op honderd, tweehonderd en dan zelfs nog meer meters reden. Zonder kleerscheuren kwamen we allemaal terug aan bij la FM, met minieme tijdverschillen, waar we opnieuw de parking moesten kruisen. Beide stukjes waren de langste stukken road van de dag.

Een prachtparcours, eten en drinken en een plaats in de zon maakten dit een mooie afsluiting van een prachtige bike-ochtend. Volgend jaar sta ik hier opnieuw.

Gereden afstand: 54.45 km
Totale rijtijd: 2:51'31
Gemiddelde snelheid: 19.0 km/u
Hoogste snelheid: 34.6 km/u


http://www.hinnaert.net/KML/2008Douvrin.kml


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen: