22 april 2007

MTB TT Izegem (5e Pekkerstocht) - 22/04/2007

De jaarlijkse rit in Izegem, start op minder dan 3 kilometer van de deur. Geen enkel excuus om hier afwezig te zijn. Ik herinner dat wij vorig jaar onwennig door de kantine naast de atletiekpiste liepen om andere forumbikers te ontdekken. Zelfs waren we toen nog op het punt waar we enkel lazen wat er stond, zonder zelf actief deel te nemen op het forum. Dit jaar eerst een tasje koffie in Lendelede bij Niko en dan met zijn vijven naar Izegem voor de start. Bij de inschrijving nog een paar andere bikers opgepikt en met een redelijk grote groep waren we vertrokken voor de rit.

Eerst via het sportcentrum en alle mogelijke stukjes off-road daar, via twee straten naar het kanaal en profiterend van de wegenwerken off-road tot aan de brug van Emelgem. Over de brug en het lange stuk langs de Mandel, het Kasteelbos, langs het jaagpad, achter het containerpark en dan langs het kanaal voorbij de Spano tot in Oostrozebeke. Toen we daar een stukje asfalt opreden waren we vrijwel 10 kilometer ver en hadden we misschien al wel een kilometer op verharde weg gereden. Sterk als je weet hoe dicht alles hier is volgebouwd.

Aangezien we daar een paar single tracks hadden waar niet kon worden ingehaald, was de groep hier al een beetje uit elkaar gevallen. We pikten aan op de Meulebeekse BLOSO route en snel gingen we de zandheuvel omhoog. Toch waren er hier en daar een paar bochtjes in de andere richting dan het normale pad, bochtjes die ons telkens naar een stukje nieuw parcours leidden. Een paar keer moeten slikken, wegens het stof maar het bleef goed vooruit gaan. Maar daar kwam de eerste bevoorrading. Nadien bleek Hanzi geinteresseerd in mijne velo, want hij wou ermee vertrekken, maar ik kon de dief onmiddellijk staande houden met mijn overtuigende stem: "Hawel...!?" riep ik en hij zag zijn vergissing onmiddellijk in.

Toen we uiteindelijk langs de "Paanders" in Meulebeke waren gereden, hadden we de hoogtemeters voor de dag verwerkt. Geen hoogte-record, maar toch wel flink in de kuiten bijtend. Jammer genoeg moet je daar elke meter die je eerst afdaalt ook weer omhoog en wel binnen de kilometer die volgt! We reden richting Ingelmunster en deden nog eens "Ardooie Veld" aan, het bos waar slechts 1 toerrit mag doorrijden. Een beetje draaien en keren en plots liep daar de boswachter rond. Hij zag er (weeral) pisnijdig uit en zocht duidelijk naar een excuus om iemand staande te houden. Wij waren vriendelijk voor de wandelaars en hij liet ons ongemoeid.

Het stukje na Ardooie Veld kende ik niet zo goed, maar het ging een razende vaart. Nog een bosje rond de gebouwen van de lokale industrie en dan gingen we over nog een pak velden terug richting Emelgem/Izegem. Via een paar bulten op het speelplein gingen we langs de Gistelbeek terug naar Emelgem, waar we langs het kanaal terug naar de Centrumbrug reden om dan de laatste rechte lijn aan te vatten naar het Sportcentrum. Gereden als zotten door de centrumstraten (kwestie van het gemiddelde een beetje op te trekken) om dan snel in het zonnetje te rehydrateren met een frisdrank van Leffe.

Van daar vertrokken voor een extraatje bij the Fast & the Furious, waar we met de forumbende toch nog eens flink zaten te genieten van de zon, de Leffe en alles wat van de barbecue rolde
(bedankt hoor F&F !). Nadien met slechts 1 stop naar huis gereden om nu vlug dit verslagje op het web te gooien.

Gereden afstand (door to door): 64.38 Km - tourrit rond de 58-59 Km.
Totale rijtijd: 2:47'28
Gemiddelde snelheid: 23.06 km/u
Hoogste snelheid: 42.9 km/u

Geen opmerkingen: