29 oktober 2006

MTB TT Nieuwenhove (Waregem) - 28/10/2006

Redelijk laat naar onze normen vertrokken tegen 13:00. We passeerden langs VeeTeeTee-tjes en zagen de fietsen op den auto, maar nog geen echte beweging (VeeTeeFietje aan het bellen telt niet echt mee als beweging...).

We kwamen in Nieuwenhove aan en hadden eigenlijk evenveel goesting om de après te starten als om het parcours te doen, maar ja, eerst fietsen en dan... Nog een beetje staan kletsen met een paar forum-bikers (Lichterveldenoare - Fredje Kubiek) en dan op weg. Weer nogal zot
vertrokken zonder eerst een beetje op te warmen en na 4-5 kilometer voelde ik mijn dijspieren al een eerste keer trekken. Puur op karakter (niet noodzakelijk het mijne) doorgefietst en plotseling was alles over. Bleek dat elke bult in de streek (Ijvegem - Tiegem - ...) ook moest worden beklommen. De wind was ook van de partij, waardoor een paar afdalingen ook 'werk' bleken te zijn.


We reden zeker alle kanten van een bos (ik denk Tiegem of was het Ijvegem/Ingooigem) hebben gezien, eer we er eindelijk doormochten. Het eerste stukje bos was ontgoochelend: een autostrade voor MTB-ers. Afgekeurd. Het tweede stukje bos was al iets beter, maar nog altijd niet echt goed. Maar het derde stukje bos was zo goed dat we het twee keer hebben gedaan. (Heel interessant om uit het bos te komen zo'n 5 meter waar je erin reed. Een hele leuke afdaling en een klimmetje waar ook de kleinere bladen eens mochten worden gebruikt. Ik ben wel even op mijne smikkel gegaan over een wortel nadat ik iemand had proberen in te halen, maar de tweede keer wist ik al waar die wortel lag te blinken... Toen we den bos uitkwamen nog een biker met zijn stuur in zijn handen geholpen om alles weer een beetje vast te schroeven (niet om te koersen, maar om toch thuis te geraken).

Wat wel jammer is, dat heel veel van die oude kerkwegels zijn uitgerust met 'Zwevegemse dallen'. Die maken de single tracks eigenlijk hetzelfde als asfalt wegen. Leuk om te rijden, maar geen off-road. Blijkt zo'n beetje het probleem van de streek te zijn.

De hele tour bekeken was eigenlijk net iets te veel asfalt, wat gemaskeerd werd met hoogtemeters. Zwaar (bijwijlen zelfs heel zwaar), maar net iets te weinig off-road, wat toch eigenlijk is waar we voor gaan. Wat ook verwarrend was, was de aanwezigheid van heel gelijkaardige pijltjes van een andere tocht. Op een bepaald moment zijn we toch met zijn twintigen even aan het zoeken geweest. Geen kritiek op de organisatie hier, we zullen gewoon moeten leren leven met het seizoen dat weer is gestart.

Aan de tweede bevoorrading geraakt en verdorie, die legende van die Watou is gewoon realiteit. Een blond bier in ons lijf gegoten en dan op weg voor de laatste 10 kilometer. (Hoeveel het er waren weet ik eigenlijk niet, ze voelden gewoon als 10 kilometer!)

Geen slechte tocht, maar niet echt een topper. We zullen zien volgend jaar.

Total Duur 2:15:06
Afstand 49.38 Km
Gemiddelde snelheid 21.94 Km/u
Maximum snelheid 50.2 Km/u

Geen opmerkingen: