16 oktober 2006

MTB TT Gullegem - 14/10/2006

Deze week zonder mijne gewone copain, die moest werken vandaag. Met Kevin en Wouter afgesproken in Gullegem. Minder inpakwerk dan vorige week, gewoon een beetje vingers vasttapen om de schokjes op te vangen.


Net als vorige week was het nog steeds zeer droog, maar niet getreurd tegen 9 uur waren we ingeschreven en wel reeds op weg voor de 55km. De eerste kilometers waren vrijwel volledig asfalt en ik kreeg het al een beetje op mijn heupen, maar plotseling kwam daar verandering in. Een aantal kortere stukjes 'ten velde' kondigden aan dat het asfalt voorbij was. Plotseling reden langs een paar eenmalige doorgangen en vreemde plaatsen. Dit moet de toch de TT zijn met de hoogste creativiteit: wegenwerken werden gebruikt als off-road, bruggen in aanleg als kuitenbijters en als afdaling(etjes), zijkanten van maisvelden speciaal afgereden om een doorgang te maken... Echt heel goed gedaan. Een aantal stukken waar we doorreden waren duidelijk geen geregelde paden, dat voelde je aan de schokken. Sommige stukken waren zo erg dat ik dacht dat mijn voorvering vastgelockt had, maar neen, met de vering was niets mis... Ik verloor zelfs bijna mijn zadeltasje toen 2 van de 3 velcro's geopend waren.


Volgens het forum op Mountainbike.be waren hier slechts 140 hoogtemeters, wat eigenlijk nogal veel klinkt voor de streek, maar verdorie, zeker 130 van die meters waren 'vals plat', soms dan nog tegen de wind in. Ik denkt dat er geen enkele bult gemist werd, kilometers in het ronde. Ergens zat er nog een spoorwegbrug in (ik denk in Lauwe) die verdorie hard duwen was na een paar kilometer vals plat door de velden. Je kent het wel, je komt uit het veld de asfalt opgereden en je denkt eventjes te kunnen uitrusten. Maar neen, eerst die bult over.


Net voor de eerste bevoorrading kwamen we precies langs een golfterrein, met dat verschil dat de vlaggetjes ongeveer 100 keer te groot waren!?!? Blijkt het hier te gaan over 'agro-golf'. Zal dat toch nog eens moeten checken op het internet. Gaan ze hier dan met pikdorsers het golfterrein op?


Ik ben eigenlijk de volgorde zo'n beetje kwijt, maar volgende stukken heb ik zo'n beetje onthouden. Die kleiputten in Wevelgem, met een afdaling over de 'brikeljong'. Eigenlijk niet echt mooi, een grote bouwwerf, maar goed genoeg om sommigen serieus te vertragen. Vrijwel direct daarna kilometers ("komt er hier eigenlijk nog een einde aan") langs de Leie, gelukkig afgesloten met de tweede bevoorrading aan de overkant van het water. Een lang stuk asfalt aan de overkant van de Leie om terug te keren tot een pijltje rechts, waar we bijna het tweede pijltje naar rechts misten. Een paar wandelaars bleven "recht...RECHTS!!" schreeuwen, volop in de remmen en we konden nog net tussen de palen slalommen, het bos in. Een echte kassei strook richting Wevelgem en langs het vliegveld terug naar Gullegem, waar we de eerste drassige grond van de dag tegenkwamen langs het water, waarschijnlijk de Heulebeek. Mocht het de voorbije dagen geregend hebben, hadden we hier waarschijnlijk geploeterd dat het niet mooi meer was.


Jammer van het droge weer, maar een tocht die perfect van de streek gebruikt maakt van alles wat er te vinden is blijft op het lijstje voor volgende jaar.



Totaal gereden afstand: 55.43km
Duur: 2:24:12
Gemiddelde snelheid: 23.05
Maximum snelheid: 43km/u

Geen opmerkingen: