09 oktober 2006

MTB TT Ieper - 07/10/2006

Zaterdagmorgen 8:00 uur.

In plaats van de gewone voorbereiding (half kopje koffie) en het adres zoeken op Mountainbike.be moest mijn hand ook nog een beetje ingepakt worden. (Vorige donderdag een flink stuk glas uit mijn ringvinger gehaald, maar 10 draadjes later was alles weer OK.) Niko plakte een paar vingers vast voor de stevigheid, alles in een plastiekzak en een verband errond. Ingepakt en wel op weg naar Ieper.

Sabine zat er weer flink naast, want hoe westelijker we reden, hoe meer zon. Niet getreurd, vorige nacht heeft het nogal wat geregend, dus we zouden wel enige vettigheid kunnen onder de banden krijgen. Vlug ingeschreven voor de 55km en tegen 9u15 vrijwel direct op weg.

Na zo'n 500 meter stond al het eerste bordje, wat een beetje aan Parijs-Roubaix deed denken: "Zone non pavee numero 20". Ieder bordje toonde netjes hoe lang deze zone zou duren. Aan het einde van iedere strook een ander bordje dat aangaf hoe ver de volgende zone verwijderd is. Puike signalisatie !

Uiteindelijk reden we langs de plas van Zillebeke naar de kasseien van de Palingbeek. Een eerste bultje omhoog langs een golfterrein met het meest merkwaardige verkeersbord wat we in jaren hebben gezien: "Opgepast golfballen - Fietsers afstappen"?!?. We haalden daar een paar "trage mannen" in en hoorden achter ons "we zullen die mannen wel terugzien als het echt klimt." (We hebben achteraf nog een beetje gewacht, maar we hebben ze niet meer gezien!)

Eerste bevoorrading (na zo'n 20km) en onmiddellijk de splitsing. Waar de 35km precies moest klimmen op de Kemmel, ging de 55 links naar beneden?!?! Wat, mogen we de Kemmel niet op? Jawel hoor, na een afdaling plotseling rechtsaf: de Beukelaarstraat. Hier ging het wel goed omhoog tot aan het kerkhof. Niet naar boven voor het laatste stuk kasseien, maar links naar beneden, richting Rode Berg. Eerste klim gevolgd door een leuke afdaling. Hier ergens moet het Hellegat geweest zijn. Dan langs de Rode Berg naar Westouter, niet echt plat, maar ook niet echt klimmen. Een paar stukjes die we onlangs ook hadden gereden in de TT van Westouter en recht in de tweede bevoorrading (na zo'n 35km).

Na een hapje en een slokje weer op weg, door Westouter, een afdaling (raar, hadden we nu weeral geklommen?) en naar de Scherpenberg. Korte klim en een korte afdaling. Alhoewel, vanaf dan bijna 10km stilletjes naar beneden tot langs die andere plas: Dikkebus vijver. Rond de vijver, met hier en daar nog een stukje tussen de bomen links van het pad langs de vijver. Weer Ieper binnen en aankomst.

Totaal gereden afstand: 54km
Duur: 2:20
Gemiddelde snelheid: 23.2 km
Maximum 51km/u

Al bij al een leuke rit, zeker te onthouden voor volgend jaar. Net iets te droog, daarom ging het ook nogal snel, maar dat is de schuld van Sabine, ze had buien beloofd vanaf het westen...

Geen opmerkingen: