11 augustus 2007

MTB TT Knesselare - 11/08/2007

Deze morgen iets later dan normaal vertrokken. Niko was gisteren uitgenodigd op een trouwfeest en die dingen zijn niet afgelopen om tien uur. Tegen 9 uur vertrokken we richting Knesselare. Bij aankomst zagen we al meerdere bikers die aangekomen waren, ook Moviestar was zijn bike al weer op de wagen aan het zetten toen we aankwamen. Uiteindelijk zaten we tegen tienen op de bike, klaar voor het avontuur in Knesselare.

Het eerste stuk was voornamelijk asfalt en het ging direct goed vooruit. Hier en daar een wegel of een dreef, maar eigenlijk reden we via allerlei wegen and wegeltjes naar het vliegveld van Ursel, waar we een beetje in het bos mochten spelen, het Drongengoed. Daar was duidelijk een hele hoop regen gevallen, want een paar stukjes waren zelfs niet te berijden, dus gingen we maar voor een stukje wandeltocht door de bossen.

Toen we na een beetje bos de bevoorrading en de splitsing gingen we weer de weg op om de andere kant van het vliegveld te verkennen, ook daar lagen er weer een aantal stukken met heel diepe paadjes. Bosjes en dreven en uiteindelijk kwamen we weer waar we vertrokken waren, aan de ingang van het militair domein. Het werd trouwens duidelijk waarom we daarnet zo snel konden rijden, het was nu een stukje vals plat geworden... Dan nog een ander bos door, ik denk de Keigatbossen en dan was het zo een beetje voorbij.

Voornamelijk weg en snelle dreven en plotseling waren we weer aan de aankomst, net iets te vroeg naar ons gedacht. De bikewash stelde niet veel voor, maar de douches waren zalig. Een korte apres in het zonnetje was ook niet te versmaden.

Vandaag nog een beetje gesukkeld met mijn nieuwe pedalen, net als vorige rit, maar straks kijk ik de hele handel even na.

Gereden afstand: 48.11 km
Totale rijtijd: 1:59'55
Gemiddelde snelheid: 24.0 km/u
Hoogste snelheid: 37.4 km/u

Geen opmerkingen: